Extra sfeer, rust of juist een spannend statement: met blauw kan dat allemaal! Er zijn veel verschillende tinten blauw; van mint tot indigo en van turquoise tot grijsblauw. De één zorgt voor een klassieke uitstraling, de ander juist voor een moderne look! Deze universele kleur doet het goed in allerlei ruimtes van het huis. Wanneer je de kleur toepast op een rustige manier – dus niet als contrasterende kleur – is hij zeer geschikt voor de woonkamer, badkamer of slaapkamer.

We love blue! Blauw is niet alleen een koele kleur, maar kan ook heel warm en gezellig zijn als je het op een speelse manier in het interieur laat terugkomen in kleine details. Een slim trucje om dezelfde kleur blauw er steeds anders uit te laten zien: varieer met texturen. Combineer bijvoorbeeld hoogglanslak met matte muurverf of een grof gebreide plaid met glanzende tegels.

In deze blog combineren we verschillende blauwtinten met natuurlijke materialen en voegen we een vleugje goud toe. Een perfecte match! Vooral tijdens de wintermaanden is een donkerblauwe tint een sfeervolle keuze. Door blauw te combineren met goud wordt het gevoel van elegantie en luxe versterkt.

Kaart ‘A touch of gold’ – by kaartjes.en.taartjes.

Op bovenstaande foto is een selectie uit onze vintage mix Azul te zien. Deze tegels zijn een mix van verschillende patroontegels in blauwtinten. De tegels zijn goed met elkaar te combineren en komen extra tot hun recht als er een mooi kader omheen gelegd wordt. De tegels zijn keramisch, wat maakt dat ze eenvoudiger te leggen en makkelijk in onderhoud zijn. Deze patroontegel is slijtvast en ook nog eens vorstbestendig. Gebruik ze dus gerust op balkon of terras!

De tegels hebben een afmeting van 25×25 cm en een dikte van 1 cm. Er zijn verschillende effen en dessin tegels beschikbaar. Ook zijn er patchwork mixen te maken voor een sprekende, gemengde vloer.

Rechts in deze compositie zijn decoratieve wandtegels in een romantische sfeer te zien. Binnen deze lijn zijn verschillende varianten beschikbaar. Ook is er een Hegaxon-tegel te zien met een witte calacatta marmerlook. Deze tegel heeft een prachtige authentieke, matte uitstraling en is een mooie aanwinst voor de keuken, hal of badkamervloer- of wand.  

De Hexagontegel wordt overlapt door een Marokkaanse vorm wandtegel. Deze vorm wordt ook wel ‘lantaarntegel’ genoemd. Deze Arabesque tegels hebben door hun (eeuwenoude) vorm een unieke uitstraling. Deze diepblauwe variant is mooi in combinatie met een ‘touch of gold’, zoals de sterren aan de diep donkerblauwe lucht. 1000 en 1 nacht, maar dan gewoon bij jou thuis!

Nieuw in ons assortiment! De keramische patroontegel Therese Antracite is een slijtvaste retrotegel met een klassiek bloemmotief, gebaseerd op de klassieke decors uit de eerste helft van de 20e eeuw.

Onze Chateau- collectie combineert de charme van de oude ambachtelijke cementtegel met hedendaags comfort. De collectie bestaat uit vier effen tegels en 12 verschillende patroontegels die perfect met elkaar te combineren zijn. Deze tegels lenen zich uitstekend voor projecten waar een grote slijtvastheid vereist is, zoals grand-cafés, restaurants, en hotels. Maar ook in jouw badkamer voelt de Chateau-serie zich helemaal thuis!

Onze azulejos en handvormtegels zijn in allerlei blauwtinten te verkrijgen. Voor een tegelwand kan bijvoorbeeld voor verschillente tinten gekozen worden die dicht bij elkaar liggen. Dit zorgt voor een kalm geheel. Wissel af in verschillende ton-sur-ton tinten en neem daar ook de andere wandafwerking van uw ruimte, meubels en accessoires in mee. Als een basistint in verschillende nuances en varianten wordt toegepast, ontstaat er een interessant geheel.

Share: